За добу енергетики ДТЕК Ахметова разом із ЗСУ повернули світло для 17 тис. українців

Аварійні бригади "ДТЕК Дніпровські електромережі" оперативно чинять пошкоджені ворогом лінії та обладнання, наголосили в компанії.
Фото: dtek-dnem.com.ua

Енергетики компанії ДТЕК Ріната Ахметова разом із військовими ЗСУ за минулу добу повернули світло для 16,7 тис. сімей, що залишилися без електропостачання через ворожі обстріли в Донецькій та Дніпропетровській областях. Про це повідомили у компанії ДПЕК.

Енергетики завдяки вдалим діям ЗСУ відновили лінії електропередачі у 16 населених пунктах, зазначається у повідомленні. Роботи проводились у Бахмутському, Краматорському, Волноваському та Покровському районах Донбасу. Протягом доби аварійно-ремонтні бригади повністю або частково повернули електропостачання до дев'яти населених пунктів Донбасу, знову зі світлом 8448 сімей.

У Дніпропетровській області російські окупанти продовжують обстрілювати Нікопольський район із важкої артилерії, через що регулярно ушкоджуються електромережі, а мешканці залишаються без світла.

"Незважаючи на щоденну загрозу, аварійні бригади "ДТЕК Дніпровські електромережі" оперативно чинять пошкоджені ворогом лінії та обладнання та роблять все можливе, щоб повернути світло у найкоротші терміни. Роботи проводять, як тільки отримують дозвіл на виконання ремонтів від ДСНС та ЗСУ. За останню добу. енергетикам ДПЕК вдалося відновити роботу електромереж для 8273 сімей у семи населених пунктах Нікопольського району, які були знеструмлені внаслідок обстрілу напередодні",– відзначили у компанії.

Війна Росії проти України Головне (оновлюється)

Контекст:

Компанії ДТЕК, "Укренерго", "Центренерго" та "Укрзалізниця" запустили проект "Герої енергетичного фронту", в рамках якого зібрано та опубліковано історії енергетиків, які продовжують героїчно працювати в умовах війни.