За добу на Донбасі українські військові ліквідували трьох бойовиків – Об'єднані сили

Українські військові здійснювали "активну оборону"
Фото: Міністерство оборони України / Facebook

Окупанти обстрілювали Збройні сили України на донецькому та луганському напрямках, повідомили у прес-центрі операції Об'єднаних сил.

За минулу добу і ніч 5 травня незаконні збройні формування п'ять разів відкривали вогонь на Донбасі. Троє українських військових дістало поранення. Про це у Facebook повідомив прес-центр операції Об'єднаних сил.

Відомство зазначає, що завдяки "активній обороні" українські підрозділи ліквідували трьох бойовиків і стількох же поранили.

Окупанти проводили обстріл у районі Сокільників (Луганська область), Майорська, Авдіївки, Зайцевого, Новгородського і Старогнатівки (Донецька область), ідеться в повідомленні.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Із 14 квітня урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію.

30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї, відповідно до закону про реінтеграцію Донбасу, почалася операція Об'єднаних сил. Усі українські підрозділи, що беруть участь у бойових діях на сході, тепер підпорядковуються командувачу ОС – генерал-лейтенантові Сергію Наєву.