Упродовж доби окупанти обстрілювали майже всі населені пункти Луганської області – поліція

Унаслідок обстрілів є загиблі та поранені серед місцевих жителів
Фото: Національна поліція України / Telegram
Упродовж доби в Луганській області російські військові обстрілювали майже всі населені пункти, є загиблі та поранені мирні жителі. Про це повідомила 15 квітня в Telegram Національна поліція України.

За даними поліції, окупаційні війська Росії з мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню 26 разів обстріляли міста Сєверодонецьк, Рубіжне, Кремінна, Лисичанськ, Попасна, Гірське, Золоте, Оріхове, Новотошківка.

"Унаслідок обстрілів є загиблі та поранені місцеві мешканці. Пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури та життєзабезпечення", – ідеться в повідомленні.

У поліції зазначили, що фіксують усі факти воєнних злочинів.

Комунальники полагодили електропостачання для 27 тис. абонентів, у двох населених пунктах відновлено централізоване газопостачання для 20 тис. користувачів. Залишаються знеструмленими 32 населені пункти, без газопостачання – 38 населених пунктів.

Влада закликає жителів Донецької та Луганської областей евакуюватися напередодні ймовірного наступу російських окупантів та загострення боїв на Донбасі.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня РФ вивела війська з північних областей України. За інформацією Генштабу ЗСУ, Росія перегруповує свої війська і зосереджує зусилля на підготовці наступу на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на зустрічі глав МЗС країн НАТО 7 квітня сказав, що бої з російськими окупантами, які наближаються на сході України, будуть важкими і їх буде багато.

10 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що російські війська можуть перейти до ще масштабніших дій на сході України.

14 квітня в Пентагоні повідомили, що перші підрозділи російських військ, які покинули північ України, почали з'являтися на Донбасі.