Протягом доби на південному напрямку ЗСУ знищили 42 одиниці техніки, склад боєприпасів і понтонну переправу

ЗСУ вразили контрольно-спостережні пункти ворога в Херсонській і Миколаївській областях
Фото: Оперативне командування "Південь" / Operational Command "South" / Facebook
У неділю, 4 вересня, у зоні оперативного командування "Південь" тривали позиційні бої, ситуація напружена і динамічна, але підконтрольна силам оборони. Про це йдеться у зведенні командування за підсумками дня.

Військові зазначили, що працюють над тим, щоб насамперед порушити систему управління військами й логістичного забезпечення ворога. "Противник продовжує чинити опір, хоча в певній частині деморалізований", – ідеться в повідомленні.

У командуванні розповіли, що за день авіація ЗСУ завдала 21 удару по позиціях противника, опорних і командних пунктах, районах зосередження сил і засобів, а також по транспортно-логістичних об'єктах.

Ракетно-артилерійські підрозділи й далі виконують вогневі завдання і тримають під щільним вогневим контролем переправи через Дніпро та Інгулець.

"Результати бойового дня складають втрати ворожого війська у кількості 104 рашистів, шести танків, 26 одиниць іншої броньованої та автомобільної техніки, дев'яти гаубиць "Мста-С" та "Мста-Б", а також безпілотний розвідник "Елерон-10", – ідеться у зведенні.

Крім того, знищено склад ворожих боєприпасів у районі Томиної Балки Херсонської області, понтонну переправу поблизу села Львове, вражено пункт управління 35-ї армії ЗС РФ у Каховському районі й два контрольно-спостережні пункти батальйонних тактичних груп 247-го десантно-штурмового полку і 126-ї окремої бригади берегової оборони в Миколаївському і Бериславському районах, відповідно.

"Корабельне угруповання ворожих сил у Чорному морі залишається без зміни тактики дій, складу та завдань, продовжує погрожувати нанесенням ракетного удару з двох надводних ракетоносіїв, сумарний залп із яких складає 16 ракет типу "Калібр", – додали в командуванні.

Війна Росії проти України Головне (оновлюється)

Контекст:

29 серпня керівниця пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомила, що ЗСУ на півдні України розпочали наступальні дії за багатьма напрямками, зокрема в Херсонській області. Вона рекомендувала дотримуватись інформаційного режиму тиші, щоб не нашкодити діям української армії.

Під час наступальних дій 29 серпня ЗСУ завдали низку ударів по військових об'єктах окупантів. Також ЗСУ продовжили завдавати ударів по організованих окупантами переправах через Дніпро.

Російські війська в Херсонській області не можуть підтягнути резерви з лівого берега Дніпра через знищення переправ результативними ударами ЗСУ, заявила 30 серпня Гуменюк.

Увечері 4 вересня президент Володимир Зеленський повідомив, що ЗСУ звільнили три населені пункти на півдні та сході України.