Протягом доби окупанти обстріляли територію України понад 150 разів. РФ атакує на п'яти напрямках на Донбасі – Генштаб

ЗСУ відбили більше ніж 90 атак росіян
Фото: ЕРА
Упродовж доби армія Росії завдала по території України 12 ракетних ударів. Про це Генеральний штаб Збройних сил України 15 березня повідомив у Facebook.

Один із них поцілив у триповерховий житловий будинок у Краматорську Донецької області, там загинули й поранені мирні жителі. Ще один ракетний удар здійснили по місту Затока Одеської області: уламками ракети там пошкоджено одну з будівель дитячого навчального закладу "Золота рибка", люди не постраждали. В Іванівці Херсонської області ракета окупантів зруйнувала об'єкт цивільної інфраструктури та житловий будинок, поранено мирних жителів.

Також протягом останньої доби росіяни завдали 40 авіаційних ударів і здійснили понад 100 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Під вогнем були Чернігівська, Сумська, Харківська, Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська й Миколаївська області.

"Основною метою противника протягом минулої доби, як і раніше, залишалися спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Для цього він зосереджував зусилля на веденні наступальних дій на лиманському, бахмутському, авдіївському, мар'їнському і шахтарському напрямках. Завдяки професійним і злагодженим діям наші захисники відбили понад 90 атак противника на зазначених напрямках", – ідеться в повідомленні ЗСУ.

У Генштабі зазначають, що на волинському, поліському, сіверському і слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін. Противник зберігає військову присутність поблизу державного кордону України, проте формування наступальних угруповань не виявлено.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного і південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

Найінтенсивніші бої зараз точаться на Донбасі. Ситуація в Бахмуті "вкрай напружена", повідомляв командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський 28 лютого 2023 року.

Атаки ворога на п'яти напрямках на сході України тривають уже кілька тижнів.