Протягом доби українські військовослужбовці уразили 11 повітряних цілей ворога, зокрема два вертольоти – командування ПС ЗСУ

Серед збитої техніки окупантів – вертоліт Ка-52
Фото: wikipedia.org (ілюстративне)
Упродовж доби 15 травня українські захисники збили 11 повітряних цілей росіян. Про це повідомляє у Facebook командування Повітряних сил Збройних сил України.

"Зенітні ракетні війська Повітряних сил 15 травня збили дві крилаті ракети, три безпілотники "Орлан-10" та вертоліт Ка-52. Протиповітряною обороною Сухопутних військ також уражено вертоліт Мі-28 і чотири безпілотники "Орлан-10", – ідеться у повідомленні.

У командуванні зазначили, що 15 травня ударна авіація Повітряних сил ЗСУ також знову уразила водну переправу окупантів – цього разу через річку Інгулець.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Генеральний штаб Збройних сил України на початку квітня повідомляв, що Росія перегруповувала свої війська, щоб зосередити зусилля на наступі на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

Станом на 15 травня, за даними Генштабу ЗСУ, українські військовослужбовці знищили приблизно 27,4 тис. російських окупантів, 164 вертольоти і тисячі одиниць іншої бойової та військової техніки, зокрема кілька кораблів.