Упродовж минулої доби на Донбасі бойовики дев'ять разів порушили перемир'я, один український військовий загинув, двох поранено

За даними розвідки, шістьох бойовиків знищено, сімох поранено
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

8 лютого на Донбасі представники незаконних збройних формувань двічі обстрілювали українські позиції із забороненого озброєння, повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

Протягом минулої доби в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі бойовики дев'ять разів порушили перемир'я, один український військовий загинув, ще двоє дістали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС на своїй сторінці у Facebook.

Двічі бойовики стріляли із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

У смузі дій оперативно-тактичної групи "Схід" представники незаконних збройних формувань обстрілювали українські позиції в районі Водяного, Павлополя та Авдіївки.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" – у районі Кримського, хутора Вільний і Зайцевого.

"Підрозділи, що обороняються, подавляли ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів", – зазначили у штабі.

За даними української розвідки, 8 лютого шістьох бойовиків знищено, сімох поранено.

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Останнє, за результатами переговорів у Мінську, почалося 29 грудня 2018 року.