За невдачі під час наступу росіяни могли заарештувати командира своєї найбоєздатнішої армії – журналіст

Про арешт генерала Цаплієнко дізнався із "цікавого аудіоперехоплення"
Фото: pixabay.com

Російські силовики заарештували командира армії окупантів, яка наступала на Миколаїв. Про це 31 травня повідомив у Telegram військовий журналіст, кореспондент ТСН Андрій Цаплієнко з посиланням на аудіоперехоплення.

"Мені до рук потрапило цікаве аудіоперехоплення розмов одного з тих осетинів, хто, ймовірно, воює на боці окупантів. Із нього виходить, що генерала Михайла Зуська, який командує найбільш боєздатною російською 58-ю армією, заарештовано. За невдачі при наступі в районі Миколаєва", – написав він.

Журналіст зазначає, що судячи із запису, на рішення про арешт генерала вплинуло його походження – Зусько народився на Волині в Україні.

На фрагменті запису, який опублікував Цаплієнко, людина з кавказьким акцентом називає Зуська "х...ятиною" і стверджує, що той "зливав" українським військовим відомості про свій підрозділ, внаслідок чого російських військових "розй...бували".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку повномасштабної війни проти України, яка розпочалася 24 лютого, російські окупанти захопили більшу частину Херсонської області й намагалися увійти до Миколаєва. Збройні сили України стримали натиск супротивника, а згодом відкинули його від обласного центру.