За один раз можуть випускати 50–70 ракет по Україні. Ігнат розповів про тактику окупантів під час масованих ударів

Ігнат розповів, як російські окупанти атакують ракетами територію України
Скріншот: Телеканал Рада / YouTube
Можливість російських військ завдати одномоментно ударів з різних типів носіїв залежатиме від того, скільки їх буде в готовності. Про це розповів спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, який транслював телеканал "Рада".

"Вони використовують для атак по Україні ракети морського, повітряного, наземного базування. Повітряне базування – це літаки Ту-95, Ту-160. Вони можуть злетіти в достатній кількості", – сказав Ігнат.

За його словами, як правило, росіяни можуть випускати 50–70 ракет під час масованих великих ударів.

"Один літак Ту-95 може нести вісім ракет. Але зазвичай вони несуть менше, беруть половину. Але беруть більшу кількість літаків, що ми спостерігали", – зазначив Ігнат.

Він підкреслив, що за статистикою, "Калібрів" застосовують приблизно одну чверть від загальної кількості випущених ракет, а три чверті – це ракети повітряного базування під час масованих ударів.

"Далі беруться ракети С-300, можливо, балістичні ракети. Відповідно до того, скільки вони застосують носіїв і скільки їм ракет буде не шкода викинути. Тому що вони викинули величезну кількість – стратегічний запас – по нашій енергетичній інфраструктурі й не досягли бажаного результату", – повідомив Ігнат.

Він додав, що зараз у РФ уже дістають старі радянські проєкти ракет, таких як Х-50, які хочуть відновлювати, можливо, здешевивши виробництво, а можливо, у них є певний матеріал для виробництва.

Контекст:

Росія від початку повномасштабного вторгнення, із лютого 2022 року, і до кінця лютого 2023 року завдала по Україні майже 5 тис. ракетних і 3,5 тис. авіаційних ударів, а також іще приблизно 1,1 тис. ударів із використанням БПЛА. Після цього були нові атаки.

У Міноборони розповіли 10 березня, що від початку війни під час масованих атак РФ випустила по Україні 821 балістичну і крилату ракету.

Із вересня 2022 року, тобто після початку масованих російських атак на критичну інфраструктуру України, сили протиповітряної оборони України збили до 700 ракет окупантів і приблизно 650 дронів-камікадзе, розповів 15 березня Ігнат. Відтоді були нові збиття.