Протягом останньої доби окупанти обстріляли територію України приблизно 120 разів. РФ атакує в Харківській і Донецькій областях – Генштаб

20 лютого підрозділи сил оборони відбили атаки окупантів у Харківській і Донецькій областях
Фото: ЕРА
Упродовж останньої доби армія Росії завдала шістьох ракетних і 28 авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі Донецької, Запорізької та Херсонської областей України. Про це Генеральний штаб Збройних сил України 21 лютого поінформував у Facebook.

Окупанти також здійснили 86 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Атаки росіян із різного виду зброї зафіксовано в десятках населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

"Ворог і далі зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському і шахтарському напрямках. За минулу добу підрозділи сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Гряниківка і Масютівка Харківської області, а також Білогорівка – Луганської та Васюківка, Берхівка, Бахмут, Василівка, Новобахмутівка, Водяне, Невельське і Мар’їнка Донецької області", – ідеться в повідомленні.

За даними Генштабу, на волинському, поліському, сіверському і слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань російської армії не виявлено.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Фактично РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

Найінтенсивніші бої точаться цієї зими на Донбасі.