За три роки війни на підконтрольній Києву території Донецької області внаслідок обстрілів пошкоджені 10,67 тис. житлових будинків – Жебрівський

Жебрівський: На їхню відбудову та ремонт потрібно близько 3 млрд грн
Фото: Павло Жебрівський / Facebook

Від початку війни на Донбасі на підконтрольній українській владі території Донецької області через обстріли бойовиків пошкоджено 111 шкіл, 79 садків і 50 медичних установ, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Від початку війни на Донбасі через обстріли бойовиків на підконтрольній Києву території Донецької області 10 682 житлові будинки дістали ушкодження різного ступеня, написав голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у Facebook.

"За майже три роки війни лише на території Донеччини, яку контролює українська влада, різного ступеня пошкоджень від російських обстрілів зазнали 10 682 житлових будинки, 111 шкіл, 79 садочків та 50 медичних закладів. На їхню відбудову та ремонт потрібно близько 3 млрд грн. Я вже не кажу про об'єкти інфраструктури та масштаби руйнувань по лінії розмежування і на тимчасово окупованій території Донецької області", – зазначив він.

Жебрівський повідомив, що провів зустріч із директором Керівної групи експертів щодо впровадження програми перетворень в Україні (STAIT) Інгрід Макдональд, представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та офісу Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA). Він зазначив, що відновлення приватних будинків, зруйнованих унаслідок російської агресії, є одним із пріоритетів співробітництва з ними на 2017 рік.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.