"Загарбники накивали п'ятами". Генштаб ЗСУ розповів про ситуацію на східній частині фронту

Активні бої тривають на Донбасі
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Російські окупанти активно намагаються атакувати позиції українських військ у Донецькій області. Про це проінформував 9 серпня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"Ворог пішов на штурм у районі Спірного, підрозділами потрапив під кинджальний вогонь наших воїнів і хаотично відступив. Також окупанти намагалися задіяти розвідувальні групи в районах Івано-Дар'ївки, Веселого, Яковлівки та Соледара. Після вогневого ураження від наших захисників загарбники швидко змінили свої плани та накивали п'ятами. Втрати ворога уточнюються", – ідеться у повідомленні.

Українські військові розповіли також про безуспішну спробу противника провести розвідку боєм у районі населених пунктів Підгородне і Бахмут.

"Із метою покращення тактичного положення ворог вів наступ у напрямках Яковлівки, Бахмута та Зайцевого, успіху не має, із втратами відійшов. Противник має частковий успіх у напрямку села Вершина", – зазначили у ЗСУ.

За даними Генштабу, окупанти вели наступ із метою покращити тактичне становище біля Красногорівки, Авдіївки та  Пісків, але безуспішно.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив голова обладміністрації Павло Кириленко 2 липня.

У Харківській області окуповано приблизно 31% території, повідомляв голова ОВА Олег Синєгубов 29 травня.