"Захищаємо Україну". Зеленський та Шмигаль вийшли в ефір із Києва. Відео

Президент виходив в ефір з урядового кварталу
Скріншот: Володимир Зеленський / Facebook
Президент України Володимир Зеленський опублікував 25 лютого у Facebook відео, у якому показав, що він перебуває в Києві, незважаючи на вторгнення Росії.

"Усі ми тут, наші військові тут, громадяни суспільства тут, усі ми тут – захищаємо нашу незалежність, нашу державу. І так буде й далі. Слава нашим захисникам, слава нашим захисницям. Слава Україні!" – сказав глава держави.

Разом із Зеленським у ролику є прем'єр-міністр Денис Шмигаль, глава Офісу президента України Андрій Єрмак та його радник Михайло Подоляк, а також голова фракції "Слуги народу" у Верховній Раді Давид Арахамія.

"Героям слава!" – відповіли вони Зеленському.

Відео зняли в урядовому кварталі Києва.

Контекст:

Уранці 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про так звану "спеціальну воєнну операцію" російських військ в Україні. Він заявив, що її мета емілітаризація та денацифікація України".

Приблизно о 5.00 збройні сили РФ атакували Україну з півдня, півночі (зокрема з території Білорусі) та сходу. Вони почали обстрілювати українські позиції на Донбасі, завдали ракетно-бомбових ударах по низці аеродромів та інших військових об'єктів. Росія застосовує, зокрема, реактивні системи залпового вогню "Град".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Путін розпочав повномасштабну війну проти України, і закликав світ відреагувати.

Зеленський уранці 24 лютого оголосив про введення воєнного стану по всій країні. Верховна Рада затвердила це рішення. Президент закликав українців не панікувати, "робити все, що потрібно, для підтримки Збройних сил України", і пообіцяв, що всім охочим захищати Україну видаватимуть зброю.

25 лютого стало відомо про атаки на Київ, зокрема з повітря, збиті українськими системами ППО літак і крилаті ракети противника, захопленого полоненого.

Від початку нового вторгнення і станом на 16.00 п'ятниці, 25 лютого, Збройні сили України знищили понад 2,8 тис. окупантів та сотні одиниць бойової техніки, зокрема 10 літаків та сім вертольотів, повідомили у Генштабі ЗСУ.