"Захоплювався діями Кадирова й Медведєва". В Рівненській області СБУ повідомила про підозру ексспівробітника АЕС

За даними слідства, підозрюваний поширював антиукраїнські наративи російських пропагандистів
Фото: Управління СБ України в Рівненській області / Facebook
СБУ заявила про викриття в Рівненській області прихильника "русского мира" – колишнього працівника Рівненської АЕС, який виправдовував дії російських загарбників. Про це повідомив пресцентр СБУ.

"Черговим прихильником рашистських звірств став колишній працівник РАЕС, який у забороненій соцмережі публічно глорифікував дії загарбників та поширював антиукраїнські наративи російських пропагандистів", – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, чоловік неодноразово висловлював підтримку терористам "ЛДНР" і дискредитував військовослужбовців України, які захищають країну від загарбницьких дій Росії.

"Окрім цього, вказана особа в соцмережах висловлювала своє захоплення діями [глави Чечні] Рамзана Кадирова та [експрезидента Росії, заступника секретаря Ради безпеки РФ Дмитра] Медведєва", додали у СБУ.

Після обшуку у фігуранта вилучили комп'ютерну техніку й мобільний телефон, які той використовував для розповсюдження антиукраїнських матеріалів.

Чоловіка повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Контекст:

За даними Офісу генпрокурора України, із 24 лютого 2022 року, коли Росія розпочала повномасштабну війну проти України, в Україні було зареєстровано понад 67 тис. злочинів агресії та воєнних злочинів, а також 17 тис. злочинів проти національної безпеки. За ст. 436 Кримінального кодексу було відкрито 45 проваджень.