"Закликаємо ЄС сильніше вдарити по Путіну". Кулеба вважає, що восьмий пакет санкцій проти Росії мають посилити

Кулеба: Запропоновані елементи майбутнього пакету санкцій ЄС не відповідають масштабу путінської ескалації
Фото: EPA
Україна закликає Євросоюз сильніше "вдарити" санкціями по президенту РФ Володимирові Путіну, щоб зупинити його. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter 29 вересня.

"Запропоновані елементи майбутнього пакету санкцій ЄС щодо Росії не відповідають масштабу путінської ескалації й загрози, яку він становить для Європи та всього світу. Ми закликаємо ЄС сильніше вдарити по Путіну, щоб зупинити його. Це вирішальний момент", – написав він.

Контекст:

Восьмий пакет санкцій щодо Росії за агресію проти України глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн презентувала 28 вересня. За її словами, у цьому санкційному пакеті пропонують ввести персональні обмеження. Також триватиме введення санкцій на торгівлю з Росією, Єврокомісія пропонує ввести нові заборони, які позбавлять російську економіку доходів на €7 млрд.

Окрім того, Єврокомісія у восьмому санкційному пакеті передбачила правове обґрунтування обмеження цін на російську нафту, про яке раніше домовилися міністри фінансів "Групи семи".