"Закріпили його непридатність до використання". ЗСУ знову вдарили по Антонівському мосту

Російські окупанти використовували Антонівський міст для забезпечення свого угруповання в Херсонській області
Фото: depositphotos.com

Українські військовослужбовці вкотре вдарили по Антонівському мосту через Дніпро, який розташований біля окупованого російськими загарбниками Херсона. Про це 13 вересня у Facebook повідомило оперативне командування "Південь".

"Щоб розвіяти окупаційні міфи про відновлення мостів, вогневим контролем, застосованим по Антонівському мосту, вкотре було закріплено його непридатність до використання", – ідеться у повідомленні.

За даними командування, упродовж минулої доби ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали на півдні країни майже 300 вогневих завдань.

Українські військовослужбовці, зокрема, атакували три райони зосередження озброєння і техніки противника, два російські пункти управління, а також станцію радіоелектронної боротьби.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Збройні сили України вивели з ладу кілька мостів у Херсонській області, які російські окупанти використовували для постачання. Основним із них є Антонівський, який сполучає Херсон на правому березі Дніпра з населеними пунктами на лівому такими, як Олешки і Гола Пристань.

23 серпня в ОК "Південь" повідомили про суттєве ураження Антонівського мосту і "вагомий ступінь пошкодження" мосту в районі Каховської ГЕС. 25 серпня ЗСУ завдали нових ударів по Антонівському мосту. Також відомо про влучання у переправи, які окупанти почали зводити біля мостів.

Російські війська в Херсонській області не можуть підтягнути резерви з лівого берега Дніпра через знищення переправ результативними ударами ЗСУ, заявила 30 серпня начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

7 вересня колаборанти в Херсонській області визнали, що припинили спроби відновити Антонівський міст.