Залужний назвав найбільшу небезпеку для України від РФ і розповів, що різке перенесення бойових дій під Київ неможливе

Залужний: Сьогодні найбільша для нас небезпека ракетні удари. Проте ми боремося
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Головною небезпекою для України є ракетні удари Росії. Про це під час зустрічі з амбасадоркою США в Україні Бріджит Брінк заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, проінформувала пресслужба Міноборони України.

Залужний і міністр оборони України Олексій Резніков говорили з Брінк про постачання зброї та контроль над цим процесом. Головнокомандувач також розповів амбасадорці про ситуацію на фронті й запевнив у надійності оборони Києва.

"Нам удалося організувати надійну оборону столиці та витіснити ворожі війська. Нині ми укріплюємо оборону. Для захисту міста створені відповідні угруповання військ. Тож різке перенесення бойових дій під Київ неможливе. Сьогодні найбільша для нас небезпека – ракетні удари. Проте ми боремося. Збиваємо чималу кількість ракет ворога", – сказав він.

Завдяки оборонній допомозі, яку надали Україні партнери, ЗСУ можуть відстежувати підготовку до запуску і запуск Росією ракет по території країни, розповіли Резніков та Залужний.

Головком ЗСУ повідомив, що українські військові пильно стежать за діями окупантів у Чорному морі.

"Російські кораблі не наважуються наблизитися до українських берегів і знаходяться на значній відстані. Однак при спробі наступу ворога ми будемо застосовувати наші протикорабельні ракети", – додав він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Сьогодні – 141-й день повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Із перших днів окупанти обстрілюють територію України крилатими ракетами, частину їх збиває українська система ППО.

За даними президента України Володимира Зеленського станом на ранок 13 липня, РФ випустила по Україні приблизно 3 тис. ракет.