Запорізькі рятувальники з "Кобри" отримали бронежилети й каски від "Метінвесту" Ахметова

Бронежилети укомплектовано надійними бронепластинами четвертого рівня захисту
Фото: zaporizhstal.com
Рятувальники спеціальної воєнізованої аварійно-рятувальної служби "Кобра" в Запоріжжі отримали 50 комплектів захисної амуніції – бронежилети й каски – від компанії "Метінвест". Допомогу передали в межах мілітарної програми Ріната Ахметова "Сталевий фронт", повідомили 9 листопада у пресслужбі компанії.

"Ці бронежилети укомплектовані надійними бронепластинами четвертого рівня захисту, які виробляє "Метінвест". Вони зможуть захистити співробітників "Кобри", адже вони одними з перших приходять на допомогу людям там, де ворог завдавав удару. Вони розбирають завали, гасять пожежі та рятують людські життя, тому цей захист для них необхідний. І якщо буде потрібна така допомога, ми її обов'язково надамо", – зазначив директор з інжинірингу "Запоріжсталі" Микола Петряков.

Перший заступник міського голови Запоріжжя Олександр Власюк подякував групі "Метінвест" за підтримку та повідомив, що зараз потреби підрозділу у місті повністю закрито. Заступник начальника комунальної спеціальної воєнізованої аварійно-рятувальної служби "Кобра" Едуард Нехорошев зазначив, що передані захисні засоби – високої якості.

"У нас були тільки звичайні каски для альпінізму. Нові каски, безумовно, краще рятують від уламків, голова буде захищена. А в бронежилетах будемо тепер під час повітряної тривоги. Наприклад, коли працюємо на машині на "вишці", то за тривогою не встигаємо спуститися в  укриття", – пояснив газорятувальник "Кобри" Андрій Нікітін.

Контекст:

За 250 днів російської агресії на підтримку армії, мирних жителів і своїх співробітників компанія спрямувала 2,1 млрд грн.

Спортсмен Денис Силантьєв передав бронежилети і каски від "Сталевого фронту" військовим медикам, які працюють на передовій. Загалом у межах ініціативи підприємства Ріната Ахметова передають на фронт понад 150 тис. засобів захисту – це кожен 10-й бронежилет на фронті.

Бійці на покровському напрямку отримали також чотири спеціальні модульні укриття. Загалом на фронт доправили вже майже 25 таких укриттів, у планах – постачати стільки ж щомісяця. Кожне таке укриття вміщує відділення військових: у ньому вісім спальних місць або 30 сидячих. За правильного встановлення споруда гарантує захист від артилерійських снарядів калібру 152 мм.

Збройні сили України отримали від "Сталевого фронту" також 15 нових супутникових артилерійських комплексів наведення вогню, які допоможуть бійцям точніше "накривати" позиції ворога. Вартість комплексів – 9 млн грн.