Збили чотири крилаті ракети із семи. Генштаб ЗСУ уточнив інформацію про нічний російський обстріл України

За даними Генштабу ЗСУ, працювала ППО різних підрозділів української армії
Фото: ЕРА

Російські окупанти в ніч проти 9 червня випустили по Україні більше крилатих ракет і безпілотників, ніж повідомляли раніше. Про це повідомив 9 червня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"За уточненою інформацією, в період з 0.00 до 4.20 [...] силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил Збройних сил України у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових сил оборони України знищено чотири із семи крилатих ракет Х-101/Х-555, чотири з 10 ударних БПЛА Shahed, "Ланцет" та чотири БПЛА тактичного рівня ("Орлан-10" і Supercam)", – ідеться в повідомленні.

У Генштабі ЗСУ наголосили, що російські окупанти завдавали ударів по військових об'єктах і об'єктах критичної інфраструктури.

"Загалом протягом доби ворог завдав вісьмох ракетних ударів по цивільних будинках міста Звягель Житомирської області та по околицях Харкова", – зазначили українські військові.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Повітряні сили ЗСУ повідомили сьогодні, що під час нічної атаки російських окупантів вдалося збити чотири крилаті ракети з шести запущених, а також 10 ударних дронів Shahed-136/131 і "Ланцет" із 16 запущених.

Контекст:

Останнього місяця російські окупанти стали активніше завдавати по Україні масованих ракетних ударів і ударів за допомогою дронів-камікадзе. Зокрема, у травні окупанти атакували Київ 17 разів і продовжили атаки у червні.

Російські окупанти випустили по Україні приблизно 1160 ударних безпілотників Shahed-136/131, майже 900 із них збили. Про це розповів президент України Володимир Зеленський 24 травня. Відтоді були нові пуски дронів-камікадзе.

Лише протягом травня 2023 року Росія запустила понад 300 іранських безпілотників для ударів по території України. Про це 5 червня повідомило міністерство оборони Великобританії, посилаючись на дані розвідки.

Сили протиповітряної оборони знищили в повітряному просторі над Києвом у травні 2023 року сім аеробалістичних ракет "Кинджал", 13 балістичних ракет "Іскандер", 65 крилатих ракет Х-101, Х-555 і "Калібр" та 169 безпілотників, заявили в Київській міській адміністрації.