Збройні формування Росії і далі обстрілюють мирні населені пункти уздовж лінії розмежування на Донбасі – українська сторона СЦКК

Українська сторона СЦКК: Бойовики вкотре ставлять під загрозу життя цивільного населення Донбасу
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

8 лютого у подвір’я житлового будинку в Зайцевому Донецької області влучила міна бойовиків, поінформувала українська сторона у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі (СЦКК).

Збройні формування Росії і далі обстрілюють мирні населені пункти уздовж лінії розмежування, повідомляє 12 лютого прес-центр штабу операції Об'єднаних сил із посиланням на українську сторону у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі (СЦКК).

"Систематичні обстріли з боку російсько-окупаційних військ продовжують загрожувати життю мирного населення і пошкоджують цивільну інфраструктуру Донбасу. Так, 8 лютого 2019 року із 16.08 до 16.28 найманці збройних формувань Російської Федерації у напрямку населеного пункту Гольмівський здійснили обстріл із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, а саме з міномета калібру 82 мм, селища Зайцеве-Північне в Бахмутському районі Донецької області", – ідеться в повідомленні.

Український військовий повідомив патрулю СЦКК, що боєприпас окупантів влучив у двір житлового будинку на вулиці Мануїльського, 3/1.

"Прибувши на місце обстрілу, спостережна група української сторони СЦКК зафіксувала пошкодження подвір’я будинку, а також вирву діаметром до півтора метра на відстані приблизно трьох метрів від житлової будівлі. Підтверджено – пошкодження та вирву спричинила міна калібру 82 мм. На щастя, під час обстрілу окупантів 48-річний господар на подвір’ї не знаходився", – продовжили у СЦКК.

Українська сторона СЦКК повідомляє, що бойовики вкотре ставлять під загрозу життя і здоров'я цивільного населення Донбасу.

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Останнє, за результатами переговорів у Мінську, розпочалося 29 грудня 2018 року.