Зеків розстрілюють мобілізовані новачки, а тих – регулярні війська. СБУ опублікувала перехоплення розмови російського окупанта

У СБУ наголосили, що єдиний спосіб для окупантів зберегти своє життя – здатися в полон українським захисникам
Фото: ЕРА

Служба безпеки України 16 жовтня опублікувала у Facebook перехоплення розмови, в якій російський військовий розповів про дії загороджувальних загонів окупантів на території України.

У відомстві зазначили, що російських зеків розстрілюють мобілізовані новачки, а тих – регулярні війська РФ.

"У нас зеків привезли з в'язниці. Їх кудись завели вперед-вперед. А ми сидимо як загороджувальний загін: якщо хтось назад побіжить – замочимо. У нас так поставлено: тобто ми сидимо другі, охороняємо перших, позаду нас іще лінія. Туди також не повернешся. Тобто втекти нереально – свої пристрелять", – скаржиться окупант.

За його словами, "за документами" він узагалі не має брати участі у бойових діях, оскільки за планом зараз має перебувати на навчаннях.

"Хлопці телефонували ось у цей ваш комітет кінчений. Нас, каже, в Україні немає, уявляєш? Ми на навчанні!" – стверджує загарбник.

У СБУ наголосили, що єдиний спосіб для окупантів зберегти своє життя – здатися в полон українським захисникам.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

За даними Генштабу ЗСУ, українські військові від початку повномасштабного вторгнення РФ знищили приблизно 65 тис. російських окупантів.

ЗМІ та правозахисники неодноразово повідомляли, що через великі втрати на війну в Україні в Росії вербують ув'язнених у колоніях, обвинувачених, які перебувають у СІЗОбездомнихНавчання ув'язнених, яких РФ завербувала на війну, відбувається на окупованій території Луганської області, заявили у Генштабі 4 жовтня.