Зеленський: Найближчі тижні війни будуть складними. Щоб перемогти, ми всі маємо працювати для цього, зокрема й у тилу

Зеленський: Допомагайте армії. Захищайте потреби нашої держави на всіх міжнародних майданчиках
Фото: president.gov.ua
Україна у війні з Росією не має варіантів дій, окрім як боротися та перемогти, бо окупанти хочуть забрати все, включно з правом на життя для українців, заявив президент Володимир Зеленський. Про це він сказав 23 травня у зверненні, яке опублікував Офіс президента.

Як зазначив Зеленський, російські окупанти "дуже стараються показати", що вони нібито не віддадуть тимчасово окупованих територій Харківської, Херсонської, Запорізької областей і Донбасу.

"Найближчі тижні війни будуть складними. І ми повинні це усвідомлювати. Але в нас немає жодної альтернативи, крім як боротися. Боротися й перемогти. Звільнити нашу землю і наших людей. Бо окупанти хочуть забрати в нас не просто щось, а все, що в нас є. Включно з правом на життя для українців", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що працює над посиленням міжнародного тиску на РФ, представники України в Давосі докладають зусиль, щоб Україна отримала велику фінансову та гуманітарну підтримку, а для всіх дипломатів держави є "абсолютний пріоритет – зброя та боєприпаси для України".

"Однак, щоб перемогти, ми маємо – кожен і кожна – працювати для цього. Зокрема й ті, хто в тилу. Допомагайте армії. Захищайте потреби нашої держави на всіх міжнародних майданчиках, до яких маєте доступ, у спілкуванні з іноземними журналістами, навіть просто з вашими друзями та знайомими за кордоном. Кожен голос має значення", – наголосив президент.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня Збройні сили України витіснили російські війська з північних областей країни.

5 травня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що Збройні сили України перейшли до контрнаступальних дій у Харківській області.

Зараз найактивніші бої ведуть на Донбасі. У південній частині України, за даними Генштабу ЗСУ, окупанти перейшли до оборонних дій.