Зеленський: Навіть не хочу думати, що 24 лютого 2024 року ми будемо в такій ситуації, як зараз

Зеленський: Найголовніше – це єдність
Фото: ЕРА

Відсутність єдності всередині України є найбільшою загрозою, яка може завадити країні здобути перемогу у війні проти Росії. Про це президент України Володимир Зеленський заявив 24 лютого під час пресконференції "Лютий. Рік незламності", присвяченої річниці повномасштабного вторгнення РФ, яку транслював телеканал "Ми – Україна".

"Найголовніше – це єдність. Навіть якщо буде недостатньо зброї, набоїв, снарядів, то ми, звичайно, можемо програти. Але тут головне в тому, що ми втрачатимемо наших людей. І для нашої країни це буде ще одним викликом. Найбільша проблема, яка може статися, – це слабкість усередині країни. Я навіть не хочу думати про таке, що 24 лютого 2024 року ми будемо в такій ситуації, як зараз. Це було б жахливо. Я не хочу про це думати. Ми переможемо!" – наголосив Зеленський.

Глава держави вважає, що Україна має все для того, щоб здобути перемогу у війні проти Росії вже цього року.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Фактично РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської і Харківської областей.

Найінтенсивніші бої тривають цієї зими на Донбасі.