Зеленський обговорив із Драґі ситуацію на фронті, постачання палива та розблокування портів

Зеленський поговорив із Драґі телефоном
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський 27 травня провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Італії Маріо Драґі. Про це він повідомив у Twitter.

За словами президента, він говорив із Драґі про ситуацію на фронті та постачання зброї в Україну.

"Очікуємо від партнерів подальшої оборонної підтримки України", – наголосив він.

Також обговорювали питання постачання палива в Україну, запобігання продовольчій кризі у світі та розблокування українських портів, повідомив Зеленський.

У релізі, опублікованому на сайті уряду Італії, повідомляють, що Зеленський і Драґі говорили, зокрема, про ситуацію на сході України, де тривають запеклі бої. Драґі запевнив Зеленського у підтримці України.

"Також два лідери обговорили перспективи розблокування експорту пшениці з України для розв'язання продовольчої кризи, яка загрожує найбіднішим країнам світу", – додали автори повідомлення.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Драґі вчора розмовляв про експорт зерна та розблокування українських портів із президентом РФ Володимиром Путіним. Він сказав ЗМІ, що у розмові з главою Кремля "не побачив надії на мир" в Україні.

Питання постачання палива та експорту українського зерна Зеленський також обговорював із прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном 22 травня.