Зеленський: Окупанти намагаються оточити Бахмут і зламати там оборону. Протидіємо

Сили оборони України використовують усі можливості – як інженерні, так і природні, – щоб захистити Бахмут, зазначали у ЗСУ 6 лютого
Фото: EPA
Президент України Володимир Зеленський розповів у вечірньому відеозверненні 6 лютого, які питання обговорювали під час сьогоднішнього засідання ставки верховного головнокомандувача.

Відеозапис звернення Зеленського опублікували у Facebook Офісу президента.

"Сьогодні провів чергове засідання ставки. Багато питань. Ключове – дії на передовий. На Донеччині та інших напрямках. Особлива увага – Бахмуту. Нашому захисту. Спробам окупанта оточити місто і зламати там оборону. Протидіємо", – наголосив глава держави.

Зеленський висловив подяку "кожному воїну, який своєю стійкістю забезпечує протидію", відзначивши бійців 54-ї і 93-ї окремих механізованих бригад, 15-го окремого батальйону 128-ї гірсько-штурмової бригади.

"Розглянуто сьогодні на ставці також забезпечення наших воїнів боєприпасами. Артилерія – це один із ключових факторів. Доповідали, як завжди, головнокомандувач [ЗСУ Валерій Залужний], командувачі напрямків. Керівник розвідки [Кирило Буданов] доповів щодо актуальних планів окупанта", – повідомив президент.

Сили оборони України використовують усі можливості – як інженерні, так і природні, – щоб захистити Бахмут, заявив 6 лютого командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

Контекст:

Ставка верховного головнокомандувача – надзвичайний орган вищого військового керівництва України, який у період війни здійснює стратегічне управління ЗСУ та іншими військовими формуваннями держави.

Зеленський збирає ставку з інтервалом у кілька днів, протягом минулого року він провів 45 таких засідань. У 2023 році президент збирав ставку 3-го, 5-го, 12-го, 16-го, 19-го, 26-го, 29 січня, а також 2 лютого.

27 січня Bloomberg із посиланням на джерела серед російських посадовців у Кремлі повідомило, що президент РФ Володимир Путін планує новий наступ в Україні і готується до багаторічної війни.

Секретар РНБО України Олексій Данілов зазначив, що Росія може розпочати новий наступ у період до 24 лютого.

Україна не залишить без відповіді жодної агресивної дії російських окупантів, запевнив Зеленський 2 лютого.