Зеленський провів засідання ставки. Учасники обговорили ситуацію на бахмутському напрямку та ймовірні дії РФ найближчим часом

Зеленський 6 лютого провів чергове засідання ставки верховного головнокомандувача
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський 6 лютого провів чергове засідання ставки верховного головнокомандувача.

Про це повідомив пресцентр Офісу президента України (ОПУ).

"Керівництво Збройних сил і командувачі військ оперативних напрямків доповіли про актуальну ситуацію на фронті. Окрему увагу члени ставки приділили позиціям сил оборони на бахмутському напрямку й забезпеченню їх необхідним озброєнням та боєприпасами, – ідеться в повідомленні. – Також було заслухано інформацію від розвідки щодо можливих дій ворога найближчим часом".

Окрім того, учасники засідання ставки розглянули питання про кандидатури для призначення на посади голів обласних військових адміністрацій (ОВА) у низці регіонів, додали в ОПУ.

Контекст:

Ставка верховного головнокомандувача – надзвичайний орган вищого військового керівництва України, який у період війни здійснює стратегічне управління ЗСУ та іншими військовими формуваннями держави.

Зеленський збирає ставку з інтервалом у кілька днів, протягом минулого року він провів 45 таких засідань. 2023 року президент збирав ставку 3-го, 5-го, 12-го, 16-го, 19-го, 26-го, 29 січня, а також 2 лютого.

27 січня Bloomberg із посиланням на джерела серед російських посадовців у Кремлі повідомило, що Путін планує новий наступ в Україні й готується до багаторічної війни.

Секретар РНБО України Олексій Данілов зазначив, що Росія може розпочати новий наступ у період до 24 лютого.

Україна не залишить без відповіді жодної агресивної дії російських окупантів, запевнив Зеленський 2 лютого.