Зеленський підтвердив, що Абрамович причетний до переговорів України та Росії

Зеленський не розкривав подробиць діяльності Абрамовича (на фото)
Фото: ЕРА
Російський мільярдер Роман Абрамович був у Києві в межах переговорного процесу між Україною та РФ. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив 23 квітня на пресконференції, яку транслював у YouTube Офіс президента.

"Наскільки мені відомо – а мені відомо немало, – він входить у склад російської групи перемовин. Наскільки мені відомо, він був у Києві. Формат його зустрічі я не готовий обговорювати", – сказав Зеленський.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

За даними джерел західних ЗМІ, президент РФ Володимир Путін особисто схвалив участь Абрамовича у переговорах РФ з Україною щодо припинення війни.

Голова парламентської фракції "Слуга народу", член делегації України на переговорах із Росією Давид Арахамія підтвердив в інтерв'ю FT, що зустрічався з Абрамовичем у Гомелі (Білорусь) наприкінці лютого, коли відбувся перший раунд переговорів. За його словами, "Абрамович бере активну участь у мирних переговорах". Російський мільярдер "увійшов у процес через міжнародну єврейську громаду", додав Арахамія.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявляв 24 березня, що Абрамович відіграв роль в організації переговорів між РФ та Україною.

Зеленський в інтерв'ю російським ЗМІ, зокрема "Медузе", 27 березня сказав, що Абрамович був у підгрупі з російської сторони й допомагав у питанні гуманітарного характеру з евакуацією людей та доправленням гуманітарних вантажів у Маріуполь.

Також Абрамович був на переговорах у Туреччині, які відбулися наприкінці березня.