Зеленський про обстріли окупантами Харківської області: Російська армія глуха до будь-якої раціональності. Просто руйнує, просто вбиває

У Харківській області – жорстокі та цинічні російські артилерійські обстріли, зазначив Зеленський
Фото: president.gov.ua
Ситуація на передовій у війні, яку 24 лютого проти України розпочала Росія, залишається "без істотних змін".

Про це 21 червня у вечірньому відеозверненні, опублікованому в Telegram Офісу президента, розповів глава Української держави Володимир Зеленський.

"За допомогою тактичних рухів українська армія посилює захист у Луганській області – там зараз найжорсткіше. Окупанти дуже серйозно тиснуть і на донецькому напрямку. На Харківщині – жорстокі і цинічні російські артилерійські обстріли. Вони нічого не дадуть окупантам, але російська армія глуха до будь-якої раціональності. Просто руйнує, просто вбиває – показує таким чином своєму командуванню, що нібито не стоїть на місці", – наголосив президент.

Зеленський додав, що на півдні Збройні сили України захищають Миколаївську та Запорізьку області, а Херсонську – поступово звільняють.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

20 червня Зеленський заявив, що російські окупанти знову спробують захопити Харків.

21 червня окупанти вбили 15 жителів Харківської області, 11 із них – у Харкові та Чугуєві, повідомив голова обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Синєгубов. "Це тероризм. Це злочини проти людяності, які зобов'язані бути покарані", – прокоментував обстріли регіону керівник ОВА.