Зеленський розраховує, що візит глави МЗС Ізраїлю до України сприятиме поглибленню співпраці двох країн

Зеленський зустрівся з Коеном у Києві
Фото: Zelenskiy / Official / Telegram
Президент України Володимир Зеленський 16 лютого у Києві зустрівся з міністром закордонних справ Ізраїлю Елі Коеном. Про це глава Української держави повідомив у Telegram.

Зеленський зазначив, що це перший візит представника Ізраїлю до України з початку повномасштабної війни.

"Ізраїль завжди був нашим важливим партнером на Близькому Сході, – заявив він. – Під час зустрічі з міністром закордонних справ Елі Коеном обговорили поглиблення двосторонньої співпраці за різними напрямами. Я запрошую Ізраїль долучитися до реалізації нашої формули миру".

Зеленський висловив подяку Ізраїлю за надану Україні гуманітарну допомогу й розповів, що обговорював із Коеном питання участі Ізраїлю у повоєнному відновленні України.

"Україна могла би використати досвід Ізраїлю у розмінуванні. Розраховую, що цей візит сприятиме поглибленню нашої співпраці", – додав він.

Контекст:

Коен прибув в Україну вранці, відвідав звільнену від окупантів Бучу Київської області. Зустрівся із главою МЗС України Дмитром Кулебою і поспілкувався з журналістами у Києві.

Глава МЗС України зазначив, що задоволений зустріччю з Коеном і "якістю розмови". За словами Кулеби, глава МЗС Ізраїлю після їхньої телефонної розмови приїхав до Києва "навіть швидше, ніж обіцяв по телефону". Коен заявив, що Ізраїль підтримує формулу миру, запропоновану Україною.