Зеленський: Що б не планували терористи, маємо зберегти зв'язок. Щодо цього питання будуть додаткові рішення

Росія хоче, щоб українці не просто опинилися без світла і тепла, а щоб "не відчували один одного", зазначив Зеленський
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський розповів у вечірньому відеозверненні 24 листопада, які питання розглянули на засіданні ставки верховного головнокомандувача.

Відеозапис промови Зеленського опубліковано у Facebook Офісу президента України (ОПУ).

"Провів сьогодні чергове засідання ставки. Питання енергетики і зв'язку проаналізували дуже детально. І щодо захисту енергосистеми від нових російських ударів, і відновлювальні роботи, і щодо постачання техніки та залучення спеціалістів, – повідомив глава держави. – Окрема увага – системі зв'язку. Що б не планували терористи, маємо зберегти зв'язок".

За словами Зеленського, Росія "хоче, щоб українці не просто опинилися без світла та тепла".

"Терористи хочуть ізолювати нас один від одного і зробити так, щоб ми не відчували один одного. Тому це фундаментальне питання. І щодо цього будуть ще додаткові рішення. Готуємо їх", – резюмував президент.

Як розповів пресцентр ОПУ, учасники ставки окремо обговорили забезпечення стабільності зв'язку в Україні в умовах війни, зокрема через перехід на автономне енергоживлення.

У Держспецзв'язку поінформували, що після російської атаки 23 листопада мобільні мережі в Україні працюють на межі можливостей і темпи їх відновлення можуть бути нижчими, ніж в умовах до початку повномасштабного вторгнення РФ. Уранці 24 листопада працювала менше ніж половина станцій.

Контекст:

23 листопада окупанти завдали масованого ракетного удару по Україні. За даними командування Повітряних сил ЗСУ, українські захисники збили 51 із 70 російських ракет та п'ять ударних БПЛА. Водночас Зеленський і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначали, що окупанти випустили по Україні 67 ракет.

У підсумку було зафіксовано влучання в об'єкти критичної інфраструктури, зокрема у Києві, Київській, Львівській та Кіровоградській областях. У багатьох регіонах почалися екстрені вимкнення електроенергії. Через це в деяких областях виникли труднощі з мобільним зв'язком, повідомили у Мінцифри 24 листопада.