Зеленський: Цими днями було максимально видно, як далеко ми відійшли ментально від Росії

Дрони й ракети не допоможуть окупантам, наголосив Зеленський
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський у своєму традиційному зверненні, яке опублікували 1 січня, подякував силам протиповітряної оборони, які в новорічну ніч відбили атаку іранськими дронами-камікадзе.

За його словами, 33 із 45 запущених окупантами Shahed-136 збили сили ППО Повітряних сил, ще 12 – підрозділи ППО Сухопутних військ.

"Просто молодці, хлопці! Російські терористи як були жалюгідними, такими й зайшли в цей рік. Наші ж захисники як були молодці, так і 1 січня себе показали дуже добре. Знаєте, цими днями було видно максимально, як далеко ми відійшли, відійшли ментально, просто по-людськи від того, у чому "вариться" Росія. Наше з вами відчуття єдності, справжності, самого життя це все так контрастує зі страхом, який запанував у Росії. Вони бояться. Це відчувається. І правильно бояться. Бо вони програють. Дрони, ракети, усе інше їм не допоможе. Бо ми разом. А вони хіба що разом зі страхом", наголосив він.

Контекст:

31 грудня вдень РФ масовано атакувала Україну, 12 із 20 запущених крилатих ракет збили. Уночі РФ атакувала Україну дронами, загалом на території країни збили 45 дронів-камікадзе (ідеться про 100-відсоткову результативність роботи системи ППО).