Зеленський визнав, що Україна не досягла бажаних результатів контрнаступу

Україні бракує сил, щоб швидше досягти бажаних результатів контрнаступу. Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю AP, узятому в Харкові 30 листопада й опублікованому 1 грудня.

Український лідер зазначив, що Україна хотіла отримати швидші результати контрнаступу. Він підкреслив, що із цього погляду, "на жаль, ми не досягли бажаних результатів. І це факт".

За словами глави Української держави, країна не отримала всієї необхідної їй зброї від союзників, а обмежена чисельність ЗСУ не дає змоги вести швидкий наступ. Це, на переконання Зеленського, не означає, що Україна "має здатися". Він наголосив, що українці впевнені у своїх діях і борються за те, що належить їм.

За словами верховного головнокомандувача, Україні вдавалося поступово досягати територіальних успіхів проти більш озброєного і зміцненого противника.

"Дивіться, ми не відступаємо, я задоволений", – заявив Зеленський.

Він додав, що також "задоволений" результатами протистояння ЗСУ і збройних сил країни-окупанта РФ, "другої армії світу". Водночас, наголосив український лідер, "ми втрачаємо людей, я не задоволений".

Президент України звернув увагу, що країна не отримала всієї тієї зброї, яку хотіла. Зеленський підкреслив, що цим він також не може бути задоволений, але і "не може надто скаржитися".

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну з північного, східного і південного напрямків.

У квітні сили оборони вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частини Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

5 червня 2023 року в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках сили оборони перейшли до наступальних дій. Пізніше були повідомлення про деокупацію населених пунктів на сході й півдні.

У жовтні окупанти пішли в наступ під Авдіївкою, намагаючись оточити місто.

17 листопада в Генштабі ЗСУ повідомили, що українські військові розширюють зайнятий плацдарм на лівобережжі Херсонської області.