Зеленський зустрівся з президентом Індонезії, обговорили формулу миру і повернення депортованих окупантами українських дітей

Зеленський зазначив, що Відодо висловив готовність підтримати зусилля щодо відновлення України
Фото: ЕРА

Президент України Володимир Зеленський 21 травня у межах саміту "Групи семи" у Хіросімі провів зустріч із президентом Індонезії Джоко Відодо. Про це у Telegram повідомив глава Української держави.

"Поінформував про перебіг бойових дій в Україні. Акцентував увагу на обстрілі цивільної інфраструктури нашої країни. Закликав сприяти зусиллям України у поверненні незаконно депортованих дітей", – наголосив Зеленський.

Також співрозмовники обговорили реалізацію української формули миру.

"Вдячний Джоко Відодо за запрошення взяти участь у саміті "Групи двадцяти" у листопаді 2022 року, на якому світу було представлено українську формулу миру, і за готовність підтримати зусилля з відновлення України, зокрема у сфері охорони здоров'я", – наголосив президент.

Контекст:

Зеленський прибув до Японії 20 травня, це перший його візит до країни від початку повномасштабної війни. Він вирушив до Хіросіми, де проводять саміт G7, після візиту до Саудівської Аравії, де він виступив на саміті Ліги арабських держав і провів низку двосторонніх зустрічей.

У Японії Зеленський уже зустрівся з прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні, прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком, прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді, президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, головою Європейської ради Шарлем Мішелем, прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Також, за даними глави Офісу президента України Андрія Єрмака, у межах саміту G7 Зеленський проведе зустріч із президентом США Джо Байденом. ЗМІ писали, що Байден оголосить на саміті про новий пакет військової допомоги Україні.