Жертви ракетних атак: у Дніпропетровській області четверо загинули, 19 поранено

Окупанти скерували на область понад 10 ракет
Фото: Валентин Резніченко / Telegram
Унаслідок масованих ракетних ударів 10 жовтня у Дніпропетровській області загинуло четверо людей, про це в Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

За його словами, ще 19 місцевих жителів дістали поранення.

Ворог завдав серйозних руйнувань об'єктам критичної інфраструктури, в одному з районів Кривого Рогу зникло світло. Наразі без електроенергії понад 80 тис. осіб. Також постраждали житлові квартали, зупинки міського транспорту, ідеться в повідомленні.

Окупанти скерували на область понад 10 ракет. П'ять із них збили сили протиповітряної оборони, зазначив Резніченко.

Контекст:

Уранці 10 жовтня РФ розпочала масований ракетний обстріл українських міст. Відомо про обстріли Києва, Харкова, Львова, Дніпра, Одеси, Хмельницького, Житомира, Рівного, Миколаєва, Тернополя, Івано-Франківська, Кропивницького й Конотопа.

Помічниця очільника Національної поліції України Мар'яна Рева поінформувала, що відомо щонайменше про 10 загиблих і понад 60 поранених унаслідок ранкової атаки РФ.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявляв, що окупанти випустили по Україні понад 70 ракет, 41 з них вдалося збити українськими засобами протиповітряної оборони. Згодом заступниця міністра оборони Ганна Маляр уточнила, що РФ випустила по Україні 83 ракети, 43 з них збили.

Президент Росії Володимир Путін підтвердив, що масовані удари російської армії 10 жовтня по енергоструктурі України були навмисними. За його словами, ударів завдали на пропозицію міноборони і за планом Генштабу РФ.