Жириновський заявив, що блокада на Донбасі може привести до перемоги Меркель на виборах

Жириновський зазначив, що Заходу потрібний конфлікт
Фото: EPA

Блокада на Донбасі може бути провокацією, внаслідок якої до конфлікту втрутиться Німеччина, вона спробує перемогти, щоб нинішнього канцлера Німеччини Ангелу Меркель переобрали на цю посаду, заявив лідер Ліберально-демократичної партії РФ Володимир Жириновський.

Через товарну блокаду на Донбасі може спалахнути невдоволення серед бойовиків, їх "спробують придушити", що призведе до відповіді Росії, сказав лідер Ліберально-демократичної партії РФ Володимир Жириновський, повідомляє прес-служба його політсили.

"Це може бути провокацією – ополченці на Донбасі, там спалахне невдоволення, їх спробують придушити, і Росія, захищаючи їх, відповість. І тільки найменша відповідь Росії – тут же вся Європа підніме шум, що Росія є агресором. Почнеться війна, Україна програє, тоді Німеччина спробує перемогти, щоб Меркель (канцлер Німеччини Ангела Меркель. – "ГОРДОН") перемогла на виборах", – підкреслив він.

Жириновський зазначив, що Заходу потрібний конфлікт. "Плювати їм на газ, на вугілля, на Росію, на культуру. Їм потрібна війна. Маленька, але на користь Заходу", – заявив він.

26 грудня 2016 року ветерани добробатів оголосили про початок блокади "ЛДНР", вимагаючи звільнення заручників. Через це на теплостанціях виник дефіцит вугілля. Блокада поширюється і на постачання антрациту з територій, які контролюють проросійські терористи. До 26 січня були заблоковані дві залізничні гілки в Луганській області.

2 лютого учасники блокади перекрили залізничний переїзд поблизу Бахмута Донецької області. 6 лютого у поліції заявили, що поблизу міста Часів Яр Донецької області люди в балаклавах намагалися перекрити дорогу і перешкоджали роботі правоохоронців на трасі Бахмут – Костянтинівка.

10 лютого учасниками блокади була перекрита траса Ясинувата – Костянтинівка, де почалися інженерні роботи та облаштування місцевості.

15 лютого Кабінет Міністрів України ухвалив постанову щодо запровадження тимчасових надзвичайних заходів в енергетичній системі України. Заходи спрямовані на мінімізацію використання вугілля антрацитової групи.