Журналістка російського The Insider загинула під обстрілом у Києві

До приходу в The Insider Бауліна працювала у Фонді боротьби з корупцією
Фото: Oksana Baulina / Facebook
Журналістка російського видання The Insider Оксана Бауліна загинула під обстрілом у Києві під час виконання редакційного завдання. Про це повідомив The Insider 23 березня.

Бауліна знімала руйнування після обстрілу російськими військами Подільського району столиці і потрапила під новий ракетний обстріл. Із нею загинув ще один цивільний, двоє людей, які її супроводжували, дістали поранення, їх госпіталізували.

До приходу в The Insider Бауліна працювала у Фонді боротьби з корупцією. Після занесення організації до списку екстремістських вона виїхала з Росії. Як кореспондент журналістка поїхала до України, де встигла зробити кілька репортажів зі Львова та Києва.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

28 лютого російський диверсант обстріляв знімальну групу британського каналу Sky News. Кореспондент Стюарт Ремзі та оператор Річі Моклер дістали поранення.

13 березня стало відомо про загибель американського журналіста Брента Рено. У нього виявили посвідчення The New York Times, однак з'ясували, що він висвітлював події в Україні для видання Time. Рено працював над проєктом, присвяченим глобальній кризі біженців.

На околицях Києва під час висвітлення збройного вторгнення Росії в Україну загинули оператор американського телеканала Fox News, громадянин Ірландії П'єр Закржевський, та українська журналістка Олександра Кувшинова. Про це телеканал повідомив 15 березня.