ЗМІ повідомили про масовану повітряну атаку по Криму та лівобережжю Херсонської області. Окупанти прозвітували про нібито збиття понад 30 БПЛА

У російському міноборони в атаках на тимчасово окупований Крим звинуватили Україну
Фото: reklama-crimea.com (ілюстративне)

Увечері 15 грудня на тимчасово окуповані Крим і лівобережну частину Херсонської області було здійснено масовану повітряну атаку. Про це повідомив проєкт "Радіо Свобода" "Крим.Реалії" у Telegram.

Зазначають, що безпілотники атакували Генічеськ і північну частину Криму.

Місцеві жителі повідомили "Крим.Реалії", що в районі між Чорноморським і Міжводним працювала російська ППО, а в Севастополі кілька запусків із реактивних бомбометів чув кореспондент проєкту.

"Про вибухи також повідомляють у Сімферопольському та Джанкойському районах. Перекрито російський пункт пропуску "Джанкой", – ідеться в повідомленні.

У міноборони країни-агресора РФ в атаках звинуватили Україну. Там заявили в Telegram про нібито збиття над територією Кримського півострова 26 БПЛА з 19.30 до 21.30 за Києвом і ще шести дронів – із 22.00 до 22.50.

Водночас про чисельні прильоти у Криму поінформував у Telegram з посиланням на російські канали радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Українські військові на момент публікації новини не коментували інформації про удари дронами по Криму.

Контекст:

Восени та взимку 2023 року Україна здійснила кілька успішних атак на об'єкти окупантів у Криму та на кораблі РФ у Чорному морі.

24 листопада ЗМІ повідомляли про атаку дронами по базі окупантів у Джанкої зі знищенням засобів ППО та РЛС. Кримські партизани заявляли також про втрати серед окупантів.

Уночі 5 грудня вибухи лунали в Керчі та Феодосії. Окупанти заявляли про атаку десятків безпілотників.