ЗСУ не планують відступ від Лисичанська – Генштаб

Окупанти вранці штурмували позиції ЗСУ в районі Лисичанська з різних напрямків, але успіху не мали, зазначили в Генштабі
Фото: Сергій Гайдай / Луганська ОДА (ОВА) / Telegram
Російські окупаційні війська не полишають спроб встановити повний контроль у районі Лисичанська Луганської області, але ЗСУ не планують відступу від міста, у противника наразі успіху немає.

Про це 30 червня на брифінгу, який транслювали на YouTube-каналі Media Center Ukraine – Ukrinform, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

"На даний час у планах підрозділів, які виконують завдання щодо оборони населеного пункту Лисичанськ, немає планів відступати. Завдання виконують щодо оборони населеного пункту. Зранку противник також розпочав ведення штурмових дій із різних напрямків по наших оборонцях. Війська виконують завдання, бій триває, на даний час у противника успіху немає", – сказав Громов.

Він додав, що запеклі бої відбуваються в районі Лисичанського нафтопереробного заводу.

Окупанти, незважаючи на великі втрати в особовому складі й техніці, намагаються захопити цей район, зазначив Громов.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомляв 30 червня, що окупанти кинули практично всі свої сили на захоплення Лисичанська.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська після того, як відійшли з північних областей України на початку квітня, зосередилися на спробах захопити весь Донбас.

У червні найінтенсивніші бої тривали за контроль над Сєвєродонецьком Луганської області. Цю ділянку фронту президент України Володимир Зеленський називав однією з найскладніших. За його словами, багато в чому саме в Сєвєродонецьку вирішується доля українського Донбасу.

20 червня Гайдай повідомив, що окупанти розпочинають широкомасштабний наступ у регіоні.

25 червня стало відомо, що ЗСУ організовано вийшли із Сєвєродонецька й окупанти повністю захопили місто.

Наразі бої тривають у районі Лисичанська, розташованого поряд із Сєвєродонецьком.