ЗСУ опублікували відео штурму російськими морпіхами Павлівки під Вугледаром. Окупанти втратили сотні військових

Через втрати військовослужбовці 155-ї бригади морської піхоти звернулися до губернатора Приморського краю, щоб він їх захистив від командування
Скріншот: 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців / Facebook
Українські військові опублікували відео невдалої атаки російськими окупантами села Павлівка Донецької області.

Відео знищення Збройними силами України (ЗСУ) російської техніки й особового складу оприлюднено 7 листопада у Facebook 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

"За мертвих. За живих. За ненароджених", – ідеться в повідомленні.

Те саме відео опублікував у Telegram український військовий журналіст, кореспондент "1+1" Андрій Цаплієнко.

"Славна 72-га білоцерківська розбирає на запчастини бронетехніку 155-ї бригади морської піхоти на підступах до Павлівки", – написав він.

Таке ж відео оприлюднило в Telegram управління стратегічних комунікацій (стратком) ЗСУ.

"Два російські танки Т-72Б3 і три бойові машини піхоти БМП-2 пошкоджені артилерією, ПТРК і фугасами. Такий результат "шинковки" кацапів 72-ю механізованою бригадою під Павлівкою Донецької області", – зазначають у повідомленні.

Через втрати військовослужбовці 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту написали листа губернатору Приморського краю Олегу Кожем'яку, попросивши захистити їх від командування.

Згідно з публікацією, за чотири дні окупанти втратили "приблизно 300 людей убитими, пораненими та зниклими безвісти" під час "незрозумілого наступу" на село Павлівка під Вугледаром у Донецькій області.

"[Втрачено] 50% техніки. Це тільки наша бригада", – додали російські морпіхи.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)


Контекст:

Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. У квітні росіян вигнали з північних областей.

Наприкінці серпня – на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ. Звільнено тисячі квадратних кілометрів території України.

За даними Генштабу ЗСУ станом на 7 листопада, окупанти втратили в Україні приблизно 76 460 військових, із них 530 – за останню добу. Найбільших втрат за 24 години РФ зазнала на лиманському, бахмутському й авдіївському напрямках.