ЗСУ відбили атаки окупантів біля восьми населених пунктів і завдали 12 авіаударів по місцях зосередження сил противника – Генштаб

Підрозділи ракетних військ та артилерії ЗСУ вразили дев'ять російських пунктів управління бригадного і батальйонного рівнів
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Українські військовослужбовці відбили атаки окупантів біля восьми населених пунктів. Про це 14 вересня у Facebook повідомив Генштаб Збройних сил України.

"Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Спірне, Майорськ, Одрадівка, Весела Долина, Водяне, Авдіївка, Безіменне та Новогригорівка", – ідеться у повідомленні.

Протягом минулої доби для підтримки дій наземних угруповань авіація сил оборони завдала 12 ударів по місцях зосередження живої сили і техніки супротивника.

Окрім цього, підрозділи протиповітряної оборони ЗСУ на різних напрямках знищили два ворожі літаки (Су-25 і Су-24М), один вертоліт Мі-8, а також БПЛА.

"Підрозділи ракетних військ та артилерії завдали ураження по дев'яти пунктах управління бригадного й батальйонного рівнів і по трьох районах зосередження живої сили та бойової техніки противника", – зазначили у Генштабі.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Наприкінці серпня – на початку вересня українські військовослужбовці розпочали контрнаступ на півдні та сході країни. Увечері 12 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ звільнили від окупантів уже понад 6 тис. км&³2; території України.

У Харківській області ЗСУ протягом тижня звільнили 300 населених пунктів, повідомила 13 вересня заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Зокрема, звільнено Балаклію. Українські підрозділи зайшли до Куп'янська та Ізюма.

Також українські військовослужбовці звільнили 13 населених пунктів і посунули лінію фронту на півдні, повідомило 12 вересня оперативне командування "Південь".

12 вересня видання "Forbes Україна" підрахувало, що під час українського контрнаступу окупанти втратили техніки на $670 млн.

13 вересня Маляр уточнила, що ЗСУ звільнили вдвічі більше території Харківської області, ніж було оголошено офіційно.