ЗСУ відбили атаки окупантів у Сєвєродонецьку та під Слов'янськом – Генштаб

На сєвєродонецькому напрямку окупанти ведуть обстріли з артилерії різних калібрів
Фото: Сергій Гайдай / Луганська ОДА (ОВА) / Telegram

Українські військові відбили атаки російських окупантів у Сєвєродонецьку Луганської області. Про це 21 червня у Facebook поінформував Генштаб Збройних сил України.

"На сєвєродонецькому напрямку продовжуються обстріли підрозділів наших військ з артилерії різних калібрів. Ворог завдав авіаударів поблизу Устинівки, Гірського та Лисичанська, не припиняє штурмові дії з метою встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк. Окрім цього міста, наші воїни успішно протидіють штурмам у районах населених пунктів Сиротине та Біла Гора", – зазначили в Генштабі.

На слов'янському напрямку українські воїни відбили штурмові дії окупантів неподалік Богородичного та Долини. Противник систематично здійснював артилерійські обстріли, а біля Богородичного завдав авіаударів по об'єктах цивільної інфраструктури.

"На бахмутському напрямку, у районах населених пунктів Миколаївка, Вершина та Семигір'я, противник веде наступальні дії, бої тривають. На курахівському напрямку зафіксовано авіаудар поблизу Щербаків. Захисники України припинили спроби ворожих штурмових дій у районі Мар'їнки. Противник безславно втік", – ідеться в повідомленні.

На південнобузькому напрямку, за даними Генштабу, російські загарбники зазнають втрат. Намагаючись стримати підрозділи ЗСУ, окупанти відкривають вогонь з артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню. Ворог завдав авіаційних ракетних ударів по об'єктах цивільної інфраструктури в районі Очакова та Куцуруба.

Противник веде повітряну розвідку за допомогою безпілотників та посилює фортифікаційне обладнання передових позицій, споруджуючи довготривалі вогневі точки.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Активні бої в районі Сєвєродонецька точаться від початку червня. Цю ділянку фронту президент України Володимир Зеленський називав однією з найскладніших. За його словами, багато в чому саме в Сєвєродонецьку вирішується доля українського Донбасу.

12 червня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поінформував, що Росія перекинула в Сєвєродонецьк сім батальйонно-тактичних груп, але ЗСУ вдалося зупинити ворога.

15 червня Гайдай заявляв, що ситуація в Сєвєродонецьку стає важчою, проте українські військові стримують ворога одразу з трьох боків.

17 червня Гайдай повідомляв, що в укритті заводу "Азот" перебуває 568 осіб, серед яких 38 дітей. Він неодноразово наголошував, що евакуація із Сєвєродонецька зараз неможлива.

20 червня міський голова Сєвєродонецька Олександр Стрюк заявив, що окупанти використовують у місті заборонені боєприпаси, а із захоплених районів депортують мирних жителів.