В області не залишилося вцілілих об'єктів критичної та будь-якої іншої інфраструктури – Луганська ОВА

На лінії фронту в Луганській і Донецькій областях ЗСУ відбили чотири атаки російської армії
Фото: Сергій Гайдай / Луганська ОДА (ОВА) / Telegram
У Луганській області після численних обстрілів російських загарбників не залишилося жодного вцілілого об'єкта інфраструктури. Про це 11 квітня поінформував у Telegram голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"У нашій області не залишилося уцілілих об'єктів критичної та будь-якої іншої інфраструктури. Чи знають про це росіяни? Так, у них є інформатори, які наводять вогонь на магазини з людьми та склади із харчами. Тому кожен обстріл житлового фонду – це цілеспрямований теракт. "Русский мир", який залишає без житла", – ідеться в повідомленні.

Він зазначив, що окупанти штурмували район Золотого, після чого відійшли й почали обстрілювати житлові будинки.

За словами Гайдая, багатоповерхівки та приватні будинки пошкоджено в Лисичанську, Сєвєродонецьку, Золотому, Кремінній. У Кремінському районі через обстріл зайнялися гектари сухої трави, на пожежу виїхали рятувальники.

Глава ОВА додав, що в Сєвєродонецьку зруйновано приватну клініку та школу, у Золотому – спортивний об'єкт.

Також він повідомив, що на лінії фронту Луганської та Донецької областей ЗСУ відбили чотири атаки російської армії – було знищено п'ять танків, вісім одиниць броньованої техніки, шість військових автомобілів та вісім артилерійських систем окупантів.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Генштаб повідомляв сьогодні, що окупанти продовжують створення наступального угруповання військ для дій на слобожанському напрямку – мабуть, із метою найближчими днями відновити наступ.

12 березня Гайдай сказав, що росіяни окупували приблизно 70% Луганської області. В інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман, опублікованому 31 березня, він підтвердив свою оцінку.

На початку квітня РФ вивела війська з північних областей України. За інформацією Генштабу Збройних сил України, Росія перегруповує свої війська та зосереджує зусилля на підготовці наступу на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

За даними розвідки міноборони Великобританії, підрозділи окупаційних військ, які вивели з північних територій України, перш ніж будуть готові до перекидання на Донбас, потребуватимуть значного відновлення та ремонту техніки.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на зустрічі глав МЗС країн НАТО 7 квітня сказав, що бої з російськими окупантами, які наближаються на сході України, будуть важкими і їх буде багато.

10 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що російські війська можуть перейти до ще масштабніших дій на сході України.