ЗСУ відбили кілька штурмів ворога на сході та півдні країни, тривають бої під Бахмутом – Генштаб ЗСУ

Українські військові відбили кілька ворожих спроб наступу
Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр / Facebook
Російські окупанти на Донбасі зосередилися на веденні наступу на бахмутському та авдіївському напрямках. Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 2 серпня, опублікованому у Facebook.

На бахмутському напрямку ворог обстрілював військову і цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кодема, Семигір'я, Травневе та Зайцеве, а також завдавав авіаударів.

"Українські воїни відбили штурмові дії в районах Яковлівки, Вершини, Кодеми та Травневого. У районах населених пунктів Бахмут і Зайцеве тривають бойові дії", – указано у зведенні.

На авдіївському напрямку було зафіксовано обстріл біля Авдіївки, Нетайлового і Нью-Йорка. Окупанти задіяли авіацію біля Новобахмутівки, Авдіївки та Красногорівки. Агресор проводив штурм у районі Авдіївки, але успіху не мав і відійшов. Тривають бої поблизу Пісків.

На краматорському напрямку агресор вів обстріли з танків та артилерії, завдав авіаударів біля Серебрянки. Також противник вів штурм неподалік Івано-Дар'ївки, але успіху не мав і відійшов.

На харківському напрямку противник обстрілював зі ствольної та реактивної артилерії околиці Харкова і Чугуєва, завдав авіаудару біля Верхнього Салтова.

"Ворог висунув окремі підрозділи в районах населених пунктів Байрак та Дементіївка, після вогневого ураження відійшов", – зазначили в Генштабі.

На слов'янському напрямку було зафіксовано ворожі обстріли, а також авіаційний удар біля Дібрівного.

На новопавлівському і запорізькому напрямках окупанти обстрілювали райони населених пунктів Мар'їнка, Костянтинівка та інших, а також спробували висунути розвідувальну групу біля Новополя. Її виявили та знешкодили завдяки вогневому ураженню.

На південнобузькому напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на недопущенні поступу українських військ.

Ворог систематично обстрілював райони населених пунктів Миколаїв, Трудолюбівка, Токареве, Тополине, Князівка, Осокорівка, Апостолове, Іванівка, Посад-Покровське, Новогригорівка, Кобзарці, Широке та Андріївка.

Агресор вів штурмові дії в районі Трудолюбівки, але успіху не мав, відійшов.

На волинському та поліському напрямках склад і положення підрозділів ЗС Білорусі залишаються без змін. Залишається загроза завдавання ракетних та авіаційних ударів із території цієї країни.

На сіверському напрямку окупанти обстріляли район села Михальчина Слобода Чернігівської області. Противник періодично проводить повітряну розвідку позицій сил оборони України у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

В акваторіях Чорного й Азовського морів вороже корабельне угруповання зосереджує зусилля на веденні розвідки, блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та ураженні об'єктів у глибині території України.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого. На початку квітня окупантів вигнали з північних областей України, бої точаться на сході та півдні країни.