ЗСУ завдали ще одного удару по мосту в районі Каховської ГЕС, він більше не придатний до використання – ОК "Південь"

В ОК "Південь" повідомили, що міст непридатний для використання
Фото: EPA
Українські військові знову завдали удару по мосту в районі Каховської гідроелектростанції в Херсонській області. Про це повідомив пресцентр оперативного командування "Південь" у Facebook 13 серпня.

"У рамках виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань забезпечено ураження автомобільного мосту греблі Нової Каховки з контрольним виключенням використання за призначенням", – ідеться в повідомленні.

В ОК "Південь" зазначили, що ЗСУ на півдні завдали п'ятьох авіаударів по скупченнях озброєння й техніки та опорних пунктах окупантів у Баштанському, Бериславському та Херсонському районах.

"Підтверджені втрати ворога складають 46 рашистів, 15 одиниць броньованої, інженерної та автомобільної техніки. Остаточні втрати ворога дорозвідуються", – зазначили у пресцентрі.

Про удар по мосту в ОК "Південь" повідомляли також 10 серпня.

Контекст:

Херсон єдиний обласний центр України, який російським загарбникам удалося тимчасово окупувати від початку повномасштабного вторгнення.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило 28 травня, що українські військові перейшли у контрнаступ на півдні. Просування військ у цьому регіоні відбувається повільно, але впевнено, розповіли у командуванні 11 липня.

Визволення Херсона президент України Володимир Зеленський називав головною метою ЗСУ на півдні. "Південь ми нікому не віддамо, все своє повернемо, і море буде українським та безпечним", – заявив він 19 червня. Жителів Херсонської області українська влада неодноразово закликала виїхати з тимчасово окупованих територій або підготувати укриття напередодні контрнаступу ЗСУ.

У Херсонській ОВА повідомили 14 липня, що ЗСУ звільнили від російських окупантів уже 44 населені пункти в регіоні.