ЗСУ завдали ударів по двох пунктах управління окупантів і посадковому майданчику в Новій Каховці – ОК "Південь"

ЗСУ завдали ударів з артилерії
Фото: EPA
Збройні сили України завдали ударів по двох пунктах управління окупантів і посадковому майданчику в  тимчасово окупованій Новій Каховці Херсонської області. Про це у Facebook 14 липня поінформувало оперативне командування "Південь".

"У рамках виконання нашими ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань забезпечено "виключення з активів" 13 рашистів, шести одиниць броньованої та автомобільної техніки. А також нанесено удари по двох пунктах управління ворожих військ та посадковому майданчику в Новій Каховці. Остаточні втрати противника уточнюються", – ідеться в повідомленні.

Увечері 11 липня в тимчасово окупованій Новій Каховці Херсонської області підірвали склад боєприпасів армії РФ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після повномасштабного нападу на Україну 24 лютого російські війська захопили частину Херсонської області. Окупаційна влада заявила, що готує в регіоні "референдум" про "приєднання" до Росії. За даними ЗСУ, він може відбутися 11 вересня.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило 28 травня, що українські військові перейшли в контрнаступ на півдні.

Президент України Володимир Зеленський називав головною метою ЗСУ на півдні звільнення Херсона.

10 липня вийшло інтерв'ю міністра оборони України Олексія Резнікова, у якому він сказав, що Зеленський доручив підготуватися до деокупації півдня.

Зеленський поставив завдання Збройним силам України звільнити всю територію країни від російських окупантів, заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю "Радіо Свобода", яке вийшло 12 липня.