ЗСУ збили три БПЛА над Херсонською областю, окупанти намагалися вести ними розвідку і коригування вогню артилерії – Повітряні сили

Російські окупанти втратили в Україні 806 БПЛА, зазначили у Генштабі ЗСУ
Фото: Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South” / Facebook (архів)
Підрозділи Збройних сил України (ЗСУ) вдень 21 серпня збили три БПЛА російських окупантів у Херсонській області.

Про це у Facebook повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

"Із 12.00 до 13.00 у небі над Херсонщиною зенітними ракетними підрозділами Повітряного командування "Південь" було виявлено та знищено одразу три безпілотні літальні апарати оперативно-тактичного рівня (ймовірно "Орлан-10"), якими ворог намагався проводити повітряну розвідку та коригував вогонь артилерії", – ідеться у повідомленні.

За даними Генштабу ЗСУ станом на 21 серпня, російські окупанти втратили в Україні 806 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Після нападу на Україну 24 лютого російські окупаційні війська, зокрема, захопили частину території Херсонської області.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило 28 травня, що українські військові перейшли у контрнаступ на півдні. Просування військ у цьому регіоні відбувається повільно, але впевнено, розповіли у командуванні 11 липня.

У Херсонській ОВА повідомили 2 серпня, що ЗСУ звільнили від російських окупантів уже 53 населені пункти в регіоні.

Збройні сили України вивели з ладу кілька мостів у Херсонській області, які російські окупанти використовували для поповнення постачання. Навіть якщо росіянам удасться їх відновити, вони залишаться вразливим місцем, вважають у британській розвідці.