ЗСУ змусили росіян відмовитися від наступальних дій на запорізькому напрямку – Генштаб

Російські окупанти не залишають спроб ведення обстрілів уздовж усієї лінії зіткнення на запорізькому напрямку, зазначили в Генштабі ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Російські окупаційні війська через тиск Збройних сил України (ЗСУ) змушені були відмовитися від планів наступу на запорізькому напрямку.

Про це 6 жовтня на брифінгу, який транслювало в YouTube Військове телебачення України, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

"На запорізькому напрямку завдяки вмілим діям сил оборони України вдалося змусити противника відмовитися від наступальних дій, але він не залишає спроб ведення обстрілів уздовж усієї лінії зіткнення, завдає авіаційних ударів у районах: Новосілка, Новопіль, Ольгівське, Дорожнянка, Новоданилівка, Малі Щербаки", – сказав Громов.

Окрім того, окупанти завдали ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Вишневого, Запоріжжя, Гуляйполя, Андріївки і Дніпра, додав представник Генштабу.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу на Україну 24 лютого російські окупаційні війська, зокрема, захопили частину території Запорізької області.

Обласний центр росіяни окупувати не змогли, але регулярно б'ють ракетами, а також обстрілюють з артилерії населені пункти області.