Зустріч Зеленського і Путіна можлива найближчим часом – Подоляк

Подоляк не став прогнозувати, коли саме можлива зустріч Зеленського й Путіна, бо це "питання логістичне"
Фото: Михайло Подоляк / Twitter
Українська і російська сторони можуть розпочинати підготовку зустрічі президента України Володимира Зеленського та глави Кремля Володимира Путіна. Про це радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив 30 березня на брифінгу в Українському медіацентрі, трансляцію вели в YouTube.

"Напрацьований пакет документів, із яким ми вже виступаємо, і пропозиції, які ми надали російській стороні. Вони кажуть про те, що, в принципі, можна вже починати готуватися до зустрічі президентів. Коли саме це відбудеться – це питання вже таке, логістичне скоріше. Бо росіянам треба подивитися на наші пропозиції, дати якусь попередню відповідь на них", – сказав Подоляк.

Наразі, за його словами, постійно в онлайн-форматі триває робота робочих підгруп, які уточнюють певні позиції.

"Ми вважаємо, що пакет документів готовий, ключовий документ – договір про безпекові гарантії, які вирішують питання війни і миру, і де вже заявлені країни [гаранти безпеки України] є, з якими [глава ОП] Андрій Єрмак проводить усі консультації. То, певно, ми можемо виходити на розуміння, що найближчим часом буде зустріч президентів. Коли саме – сказати неможливо, тому що це вже питання логістичне", – додав Подоляк.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

29 березня після очного раунду переговорів України та РФ глава української делегації Давид Арахамія говорив, що "вже достатньо напрацьовано матеріалу, щоб уможливити зустріч президентів України та Російської Федерації".

27 березня в інтерв'ю російським ЗМІ Зеленський закликав Путіна "своїми ногами виходити звідти, де він там є", і прийти на зустріч у будь-яку точку світу, крім України, Росії та Білорусі. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров наступного дня сказав, що зараз зустріч президентів України та Росії буде "контрпродуктивною".