Звільнені українські заручники прибудуть на військовий аеродром під Києвом орієнтовно о 21.00 – Бірюков

Звільнені українські заручники прибудуть до Києва вже сьогодні
Фото: Телеканал "Прямий" / Twitter

Радник президента України Юрій Бірюков повідомив, що звільнені бойовиками заручники вже сьогодні покинуть Донбас. 

Звільнені бойовиками окремих районів Донецької та Луганської областей українські заручники прибудуть на військовий аеродром у Борисполі під Києвом орієнтовно о 21.00. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив радник президента Юрій Бірюков.

"Ми очікуємо, що це буде близько 21.00", – розповів він.

Радник президента додав, що звільнених, яким буде потрібна медична допомога, доправлять у клініку "Феофанія".

Обмін утримуваними особами між Україною і бойовиками "ЛДНР" проходив у контрольному пункті в'їзду-виїзду "Майорське" поблизу окупованої Горлівки Донецької області.

Планували, що українська сторона передасть бойовикам 306 осіб, а бойовики відпустять 74.

Бойовики "ЛНР" звільнили 16 осіб, бойовики "ДНР" – 58 осіб. Кількість осіб, переданих на контрольовану "ЛНДР" територію, уточнюють. За інформацією "Громадського", частина тих, хто прибув на обмін, відмовилася повертатися на окуповані території.

Президент України Петро Порошенко прибув на Донбас, щоб особисто зустріти звільнених. Серед звільнених українців, яких раніше утримували бойовики, – ультрас луганської "Зорі" Владислав Овчаренко, Артем Ахмєров, військовий-контрактник Валентин Богдан, блогер Едуард Неделяєв, учений-релігієзнавець Ігор Козловський.

Активісти закликали зустріти звільнених українців в аеропорту БориспільДо цього повідомляли, що спецрейс зі звільненими заручниками має прибути о 19.00.