74% американських мусульман уважають Трампа недружнім стосовно їхньої релігійної групи – опитування

12% мусульман уважають Трампа дружнім щодо них
Фото: ЕРА

Згідно з опитуванням дослідницького центру Pew Research Center, 64% мусульман у США не схвалюють дій президента США Дональда Трампа.

74% американських мусульман уважають президента США Дональда Трампа недружнім стосовно їхньої релігійної групи, свідчать дані опитування дослідницького центру Pew Research Center.

Протилежної думки дотримуються 12% опитаних, 9% уважають Трампа нейтральним стосовно послідовників цієї релігії.

65% респондентів не схвалюють дій президента, 19% схвалюють, 16% не визначилися з відповіддю.

Кількість мусульман, яким за останній рік інші американці висловлювали підтримку через те, що вони належать до цієї релігійної групи, зросла. Зараз таких 49%, у 2011 році їх було 37%, у 2007-му – 32%.

Опитування проводили 23 січня – 2 травня 2017 року у форматі телефонного інтерв'ю. У ньому взяв участь 1001 мусульманин. Межа похибки становить 5,8%.

У грудні 2015 року після стрілянини в Сан-Бернардіно, де загинуло 14 людей, Трамп назвав мусульман "загрозою для США" і закликав увести заборону на їх в'їзд до країни. Пізніше мільярдер назвав ці слова "лише пропозицією".

Під час виборчої кампанії Трамп закликав до "загальної й повної заборони мусульманам в'їжджати до Сполучених Штатів". Після обрання республіканця президентом ця заява зникла з його сайта.